אורז חגיגי – מנה מושלמת לשולחן החג של פסח
מתכון – שירי שאלתיאל
המרכיבים –
1.5 כוסות אורז בסמטי/פרסי
6 גזרים חתוכים לקוביות או חצי חבילת גזר גמדי של סנפרוסט
כוס וחצי שעועית אדומה של סנפרוסט /אפשר אפונה או פול
כפית קינמון
כפית שטוחה הל טחון
כף סוכר חום
1 כף מלח בישול
חצי כפית כורכום
2 תפו”א קטנים
1 בצל גדול
אופן הכנה-
משרים את האורז לפחות שלוש שעות בקערה עם מים.
בינתיים חותכים את הגזר לקוביות של 1-2 ס״מ . השתמשתי בגזר גמדי לא חתוך.
מחממים מעט שמן עדיף זית במחבת רחבה ומטגנים את הגזר בערך 1/4 שעה
תוך כדי הטיגון מוסיפים את הסוכר כדי לקרמל מעט את הגזר
לאחר מכן מוסיפים מחצית מכמות הקינמון וה- הל וממשיכים לערבב.
אחרי 15 דקות מכבים את האש.
במחבת נפרדת מטגנים בצל גדול עד הזהבה ומוסיפים קוביות של חצי ס”מ מתפו”א אחד ושמים בצד להתקרר.
אחרי שלוש שעות שהאורז היה מושרה, מסננים אותו.
בסיר רצוי טפלון מרתיחים ליטר מים.
שופכים את מי ההשרייה של האורז ומוסיפים את האורז למים הרותחים.
מוסיפים לסיר כף שטוחה מלח בישול וחצי כפית כורכום, כדי שהאורז יהיה מעט מאד צהוב. מערבבים בעדינות ומבשלים על אש גבוהה בערך 5 דקות.
האורז צריך להיות אל דנטה.
אסור לבשל יותר מדי כדי שהאורז לא יהיה דייסתי.
מסננים את האורז ושוטפים עם מעט מי ברז.
בקערה גדולה שמים את האורז, מוסיפים את הגזר , השעועית ההל והקינמון, הבצל והתפו”א.
בסיר בישול גדול (רצוי טפלון) שמים 3-4 כפות שמן
מסדרים עיגולי תפו”א על כל התחתית (את התפו”א פורסים לעיגולים בעובי של חצי ס”מ, שוטפים במי ברז ומנגבים בנייר סופג) ומעבירים את כל האורז והתוספות לסיר. מנמיכים את האש מכסים את הסיר וומבשלים 1/4 שעה
לאחר מכן מרימים את המכסה מוסיפים עוד 3-4 כפות שמן מסביב ומעל האורז וממשיכים לבשל עם מכסה עוד 1/4 שעה עד 20 דקות.
אחרי שמכבים את האש להשאיר בסיר עם מכסה לעוד חצי שעה.
להוריד מכסה, לשים צלחת גדולה בקוטר של הסיר ולהפוך את הסיר.