עוגת אגוזים וקצפת
מתכון – אורית חדידה
המרכיבים-
לטורט:
6 ביצים
כוס סוכר
כוס קוקוס
80 גרם שוקולד מריר מגורד
כוס אגוזים טחונים
כוס קמח תופח/לפסח
כוס שמן
מרטיבים את העוגה עם:
כוס נס קפה-
כפית נס קפה +2 כפיות סוכר+ מים
לקצפת:
2 אריזות שמנת מתוקה/צמחית
1 פודינג וניל
3/4 כוס חלב/מים
מקשטים איך שרוצים…
אופן ההכנה-
מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף יציב…
מוסיפים חלמונים… שמן… קוקוס… קמח…
אגוזים ושוקולד ומקפלים לתוך הקצף בעדינות.
מחממים תנור 180 מעלות… תבנית 26 ואופים בערך 30 או יותר דקות עד שהעוגה יציבה במרכזה.
מצננים לחלוטין… חוצים את העוגה לשניים ומרטיבים בנס קפה.
מכינים את הקצפת… שמים באמצע העוגה קצפת… סוגרים ומצפים את כל העוגה בקצפת שנשארה… ומקשטים…
בהצלחה!!!
2 תגובות על “עוגת אגוזים וקצפת חגיגית וטעימה”
בעוגה התכוונת לכף שמן לא כוס שמן כפי שכתבת
זו עוגה אם כוס שמן במקור את יכולה להפחית לחצי כוס