קטגוריות
עוגיות

רולדות אגוזים בצק פריך נפלא

רולדות בצק פריך נפלא במלית אגוזים
מאת –אתי שחר
רולדות אגוזים בצק פריך מעולה לכל סוגי הרולדות
המרכיבים-
2 + 1/4 כוסות קמח (כוס מדידה 140 גרםכל כוס )
2 כפות סוכר,
2 חלמונים,
2 כפות שמנת או לבן,
2 כפות מיץ לימון או חומץ,
קורט מלח
200 גר’ חמאה ( במקור מרגרינה) קרה חתוכה לקוביות,
*הבצק הפריך הנפלא הזה, של נירה שויאר מהספר “עוגות לכל עת”
למריחה על הבצק לפני אפיה, מעדן ריבת מישמש
הכנת הבצק-
בקערת המיקסר לערבב במהירות איטית כל המצרכים, כולל החמאה,כ- 3 – 5 דק’ במידה ויוצא דביק תוסיפו מעט קמח .
לעטוף ולשמור במקרר מס’ שעות, (שמתי ללילה). להוציא כ-30 דק’ לפני שעובדים איתו, שיתרכך מעט, הבצק מצוין ומתמסר.
למלית-
500 גר’ אגוזי מלך,
3/4 כוס סוכר לבן,
גרידת לימון,
אופציה: מיץ מחצי לימון,
אופציה: לזרות מעל המילית צימוקים
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל- 180 מעלות חום רגיל עליון תחתון (לא טורבו),
מרסקים את האגוזים גס, בפולסים במעבד מזון, מעבירים לקערה, מערבבים עם סוכר וגרידת לימון,
מקמחים משטח עבודה,
מחלקים את הבצק לרבעים, ויוצרים 4 כדורים,
עובדים כל פעם עם חלק אחד, מרדדים דק, מקמחים מדי פעם משטח עבודה , מערוך, ואת הבצק, יוצרים מלבן, מורחים כף גדושה מעדן מישמש על הבצק,
מפזרים רבע ממילית האגוזים, ואם רוצים מפזרים מעל צימוקים, מקפלים מעט מימין ומשמאל ומתחילים לגלגל לרולדה, עד הסוף,
מניחים לרוחב בתבנית תנור שטוחה, מרופדת נייר אפיה, ובמעט רווח
מסמנים חתכים (לא עד הסוף), בחלוקה למנות,
מכניסים תבנית לאמצע התנור, ואופים עד לקבלת צבע זהוב .

7 תגובות על “רולדות אגוזים בצק פריך נפלא”

הבצק יצא קשה מאוד לעיבוד. הוא נמס בשניות בגלל הכמות הגדולה של החמאה.
אולי אאמץ את המתכון למלית, אבל עם בצק אחר.

צריך לנוח צבמקרר הוא מתגבש ויוצא מצויין אם קשה בעיבוד נוסיף קצת מים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version