עוגת שוקולד עשירה וטעימה
מאת – שפרה אזולאי
המרכיבים-
100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס קקאו
חצי כוס סוכר
כף רום (לא חובה)
כוס מים רותחים
חצי כוס קקאו
חצי כוס סוכר
כף רום (לא חובה)
כוס מים רותחים
6 ביצים מופרדות
קורט מלח
כוס סוכר
כוס וחצי – 200 גרם קמח תופח /קמח תופח לפסח
אופן ההכנה –
להמיס ולבשל הכל בסיר- קקאו, שוקולד,חצי כוס סוכר
כוס מים רותחים ,רום
להוריד מהגז,
להוסיף 3/4 כוס שמן ולצנן קצת בצד.
לאחר צינון להוסיף 6 חלמונים (הצהוב) ולערבב
להוסיף שקית קמח תופח
לאחר צינון להוסיף 6 חלמונים (הצהוב) ולערבב
להוסיף שקית קמח תופח
לערבב עד לקבלת בלילה חלקה.
להקציף חלבונים עם קורט מלח ולהוסיף בהדרגה כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
להוסיף את קצף החלבונים לבלילת השוקולד בתנועות עטיפה עד לאיחוד
לשמן תבנית מלבנית בינונית בערך בגודל 20X30 ס”מ, ולמזוג את הבלילה לתבנית
לאפות בחום של -170 מעלות, אפיה רגילה כ- 40-50 דקות
להוסיף את קצף החלבונים לבלילת השוקולד בתנועות עטיפה עד לאיחוד
לשמן תבנית מלבנית בינונית בערך בגודל 20X30 ס”מ, ולמזוג את הבלילה לתבנית
לאפות בחום של -170 מעלות, אפיה רגילה כ- 40-50 דקות
לקרם גנאש
להמיס במיקרו 1שמנת מתוקה /קצפת צמחית עם 200 גרם שוקולד מריר ולמרוח על העוגה
להמיס במיקרו 1שמנת מתוקה /קצפת צמחית עם 200 גרם שוקולד מריר ולמרוח על העוגה