מתכון בורקס מים – של מלי מאירוב
הבורקס הטורקי שמוכרים בשוק באינסטנבול טעים
עם גבינות ובצק פילו הכל בפשטות ההכנה
המרכיבים-
חבילה בצק פילו
400 גרם גבינה בולגרית
200 גרם צהובה או קצ’קבל
חבילה תרד גדולה
3 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס חלב
3/4 כוס מים
אופן ההכנה –
נפורר ונגרד את הגבינות ונערבב עם התרד
נערבב בקערה אחרת את הביצים ,שמן,מים,מלח פלפל שחור,חלב.
בתבנית מלבנית נשמן אותה היטב.
נשים 3 עלים בתחתית ונבריש בתערובת של הביצים היטב .
נפזר מתערובת התרד והגבינות ושוב 3 עלים שמברישים כל הזמן בתערובת של הביצים .
ככה עד שנגמר התערובת של הגבינות והעלים.
נשפוך על השכבה האחרונה מה שנשאר מתערובת הביצים.
נפזר שומשום.
נחתוך לריבועים לפני האפיה.
180 מעלות עד שמזהיב יפה
שבר את הרשת המתכון לבורקס מים
3 תגובות על “שבר את הרשת המתכון לבורקס מים”
אפשר להקפיא בצק מים מפעלו לפני אפיה או אחרי אפייה . ?
האם אפשר להשתמש בתרד קפואה?
כן