קטגוריות
בשר חגים ראש השנה

בורקס בשר מדפי אורז – כי גם בדיאטה אפשר לאכול טוב

 

צילום – מירי משה
בורקס בשר מדפי אורז  מאת – מירי משה
ללא גלוטן וכמעט ללא שומן
המרכיבים –
חבילה דפי אורז או לפי הצורך 
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
3 כפות צנוברים (לא חובה)
לבלילה:
כוס מים
1 ביצה
כף סילאן
כף שמן
מלח, פלפל
אופן ההכנה –
במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את השום הכתוש ומייד לאחר מכן את הבשר.
מערבבים ומפוררים עד שהבשר מבושל.
מוסיפים צנוברים ומתבלים לפי טעם אישי אני שמתי –  מלח, פלפל, 2 כפיות ראס אל חנות, כפית תבלין גריל, חצי כפית כורכום ומעט כמון. מערבבים ומורידים מהאש
בקערה גדולה מערבבים: כוס מים, ביצה, כף סילאן, כף שמן ומעט מלח ופלפל.
טובלים דף אורז לכמה שניות בתוך הקערה, (רק עד שהוא מתרכך וניתן לקפל אותו בקלות), מניחים על משטח עבודה, ממלאים וסוגרים (כמו בלינצ’ס/סיגר וכו’)
מפזרים שומשום ואופים בתנור חם על 180° כ-30 דקות עד שהבורקסים משחימים מעט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version