לזניית אטריות וגבינות טעימה בטרוף
המתכון מאת – רוית משה
המרכיבים-
500 גרם אטריות רחובות או לזניה
2 קוטג’
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
260 גרם רסק עגבניות /קופסה עגבניות מרוסקות דק.
2 שיני שום כתושות
כפית אורגנו
כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
100 גרם גבינה צהובה/מוצרלה
אופן ההכנה –
לבשל 500 גרם אטריות רחבות במים רותחים כמה דקות עד שנעשה רך. לסנן ולשטוף במים קרים.
לשים בקערה לערבב עם כף שמן זית.
בקערה אחת לערבב 2 מיכלי קוטג’ , 2 ביצים, מלח ופלפל.
בקערה שנייה לערבב קופסא 260 גרם רסק עגבניות, להוסיף קצת מים לערבב. להוסיף 2 שיני שום כתושות, כפית אורגנו, כפית סוכר , מלח ופלפל ולערבב.
הרוטב צריך להיות לא סמיך מדי ולא נוזלי מדי.
ההרכבה:
לשמן בשמן זית תבנית פיירקס בינונית
לשים מחצית מכמות האיטריות ולשטח בתבנית, על האטריות למרוח מחצית מתערובת הגבינה מעל למרוח מחצית מרוטב העגבניות ומעל לפזר גבינה צהובה מגוררת.
שכבה שניה באותו אופן. למעלה לפזר גבינה צהובה
לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות בתנור חם על 200 מעלות 45 דקות. להוריד את נייר הכסף ולהמשיך לאפות עוד 15 דקות שיקבל צבע וקריספיות.
בתאבון !!