קטגוריות
בשר הבלוג של יובל חגים קציצות ראש השנה

מפרום זאת אהבה!!!

צילום – לימור מרטון סול
מפרום זאת אהבה!!!
כמובן שיש גם קוסקוס (שלא צולם) חלה ומלאאאא סלטים.
מאת – לימור מרטון סול
המרכיבים –
למפרום:
חצי קילו בשר טחון
5 תפוא
חצי צרור פטרוזיליה/כוסברה
1 בצל קצוץ
1ביצה
2 כפות פירורי לחם
חצי כפית בהרט
רבע כפית כמון
לרוטב:
1 בצל
2 גזרים
4 שיני שום
1 פלפל חריף
2 כפות רסק
קופסא של עגבניות מרוסקות
מלח פלפל וחצי כפית כמון
אופן ההכנה-
חותכים את תפוא לפרוסות בעובי אצבע, חותכים לא עד הסוף את הפרוסה ויוצרים כיס , משרים במי מלח.
קוצצים את הבצל והירק מוסיפים לבשר מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם ומתבלים. יוצרים כדורים ומכניסים כדור בשר לכל אחד מהתפוא ומהדקים.
טובלים כל תפוא בקמח ובבלילה של ביצה (2 ביצים עם כף רסק) ומטגנים בשמן חצי עמוק.
לרוטב:
מטגנים בצל פלפל חריף ושום מוסיפים את הרסק והתבלינים .
שמים מים רותחים מוסיפים את רסק העגבניות הטריות והכוסברה ומבשלים 10 דק .
טועמים תיבול ומוסיפים את המפרום.
מכסים ומבשלים שעה וחצי עם מכסה על אש נמוכה.

אני מסיימת בתנור נותנת קצת השחמה בלי מכסה.

צילום – לימור מרטון סול

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version