קטגוריות
בשר הבלוג של יובל חגים ראש השנה

קובה חמוסטה משגעע וכל כך טעים

קובה חמוסטה
מאת – אילנה לוי
המרכיבים+אופן ההכנה – 
הבצק:
2 כוסות בורגול דק (ג’ריש)
קילו סולת
כף מלח
כ 2 כוסות
בקערה עם מים להשרות את הבורגול לחצי שעה.
לשטוף היטב ולסחוט.
להוסיף את הסולת, המלח והמים בהדרגה עד שהבצק מתחיל לתפוס ולהתגבש.
ללוש היטב, לכסות ולהניח למנוחה ל- 10 דקות.
ללוש היטב שוב.
אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד מעט מים ואם הוא רטוב מידי אפשר להוסיף סולת. להשאיר למנוחה חמש דקות וללוש שוב ולכסות.
המילוי:
קילו בשר הטחון
3 בצלים קצוצים
חופן פטרוזיליה
2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים דק
תיבול –
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
וחצי כפית פפריקה מתוקה
במעט שמן לטגן את הבצלים הקצוצים עד הזהבה יפה.
להוסיף את הפטרוזיליה, הסלרי והבשר הטחון.
לתבל ולטגן ולפורר את הבשר על אש גבוהה עד צימצום הנוזלים ולקרר (כמה שהתערובת קרה יותר כך קל לגלגל את הקובה).
ליצור כדורים, למלא במילוי ולהניח על מגש.
כדאי מאד להקפיא על מגשים ולמחרת להעביר אותם לשקית ניילון. אפשר ומומלץ להכניס למרק קובה קפואים.
המרק:
1 בצל קצוץ
3-4 שיני שום
4 גבעולי סלרי עם העלים
חבילה של עליי מנגולד
תיבול-
כף מלח
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כמון
1-2 לימונים סחוטים
בסיר עם מעט שמן לטגן את הבצל עד הזהבה,
להוסיף את השום ולערבב כמה שניות שלא ישרף.
להוסיף את הסלרי ואת עליי המנגולד חתוכים גס .
להוסיף מים לסיר ולתבל .
כשהמים רותחים לטעום ולתקן תיבול.
לבשל את המרק כ -20 דקות על להבה נמוכה.
לאחר מכן להגביה את הלהבה וכשרותח ,
להכניס לסיר את הקובה בכמות שרוצים ולא לגעת עד שהסיר רותח שוב ומבעבע ממש ורק אז לערבב מלמטה למעלה כדי שהקובה לא ידבקו. להנמיך את הלהבה ולבשל 20 דקות נוספת.
בתאבון!!
צילום – אילנה לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version