קטגוריות
חגים טבעוני עוגיות ראש השנה

בקלאווה נדירה לחג

צילום – Hani Avivi

בקלאווה נדירה לחג

קינוח חובה לראש השנה

מלפוף (בקלאווה עירקית) עם שקדים ופיסטוקים
מאת –  Hani Avivi
המרכיבים-
חבילת עלי פילו 500 גרם
200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה ממומסת
400 גרם אגוזים מכל סוג /פיסטוקים /שקדים בוטנים/אגוזי מלך
חצי כוס קוקוס- לא חובה אפשר אגוזים
3 כפות סוכר
כפית וחצי הל טחון
קינמון
ציפורן
לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון בינוני סחוט
אופן ההכנה –
*את הבוטנים/אגוזי מלך יש לשבור גס או לטחון דק. אישית אוהבת טחינה דקה.
את המרכיבים לסירופ, מביאים לרתיחה, בבישול עד 4 דק אחריי.
מחממים את התנור על 170° בטורבו.
משמנים את התבנית.
מניחים עלה פילו על נייר אפייה ומורחים, בנדיבות, חמאה/מרגרינה על כל המשטח.
בקצה הקרוב אליכם, מניחים פס עבה של המלית. תופסים את הנייר, מכסים את פס המלית עם הבצק , מסירים את הנייר וממשיכים לגלגל.
יש שמצרפים, יחד עם המלית, שיפוד עץ לכיווץ הבצק ושליפה קלה לתבנית. אני כיווצתי בעזרת ידיי, ללא השיפוד.
בתום ההכנה, יש למרוח את החמאה שנותרה על כל המלפופים בתבנית.
לחתוך את הגודל הרצוי לממתק, לפני האפייה.
בתנור – 30 דק’ לערך או עד קבלת גוון זהוב ולהוציא. לשפוך עם מצקת את הסירופ על הכל.
להגיש קר
בתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version