קטגוריות
עוגות עוגות שמרים

עוגת שמרים גביניות

 

חני קונאשוילי
עוגת שמרים גביניות של חני
מתכון באדיבות – חני קונאשוילי
המרכיבים-
לבצק:
חצי כוס סוכר
500 גרם קמח
1כף שמרים
1 כוס חלב פושר
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
המילוי:
100 גרם גבינת כנען/טוב טעם
1 גביע גבינה לבנה (אני משתמשת בגבינת שמנת).
מעט גרידת לימון
1סוכר וניל
1כף גדושה פודינג וניל
רבע כוס סוכר.
לערבב הכל ביחד.
אופן הכנת הבצק –
להכניס הכל ביחד למיקסר ללוש עד לאחידות הבצק בערך  7-8 דקות.
להניח להתפחה לפחות לשעה.
אפשר גם לכמה שעות במקרר.
לחלק ל 15.
לעגל לכדורים.
לרדד על כדור על על משטח מקומח קלות לריבוע דק. לשים פס מהמילוי בחלק התחתון לגלגל פעמיים. להדק ולסגור קצוות.
בבצק הנותר לעשות פסים דקים דקים.
להמשיך לגלגל כרולדה.
לרפד תבנית עגולה בנייר אפיה לסדר את הרולדות בשני מעגלים.
עם מעט מרווח בין מעגל הראשון לשני.
באמצע לגלגל רולדה שהכנו כשבלול.
להתפיח כחצי שעה.
**לעוגה אחת תצטרכו כ 7 כדורי בצק. בשאר הבצק אפיתי גביניות  בודדות או להכין שמרים בכל מילוי אחר.
אחרי ההתפחה:
*להבריש בחלמון מהול בכף חלב וכפית סוכר*
לאפות ב 180 מעלות להזהבה משהו כמו 25 דקות.
אפשר להבריש בסירופ:
שליש כוס מים רותחים
כף סוכר
1סוכר וניל
לערבב היטב
לשים במיקרו דקה
לקרר.
**אפשר לפדר באבקת
סוכר****
**טעים יותר אם מחממים מעט לפני אכילה***
בהצלחה חני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version