קטגוריות
חגים חלבי טבעוני צמחוני

מתכון לפוקצ’ות פשוט מעולות

מירי משה
מתכון פוקצ’ות מעולות
מאת –  מירי משה
(כ-9 פוקצ’ות מאורכות)
בכלום עבודה יוצאות פוקצ’ות מדהימות שממלאות את כל הבית בריח של תאבון וברעש של בטן מקרקרת.
הפוקצ’ות הכי יפות כשהן פרועות ולא סימטריות, כך שחסכתם זמן, עבודה ודייקנות.
המרכיבים-
החומרים לבצק:כף וחצי שמרים
3 כפות סוכר
כוס וחצי מים
4 כפות שמן זית
4 כוסות קמח
כפית מלח
אופן ההכנה –
מכינים את הבצק:
בקערה שמים שמרים, סוכר ומים פושרים, ממתינים 3 דקות.
מוסיפים את השמן ומעל את הקמח.
יוצרים גומה קטנה בקמח ומבליעים את המלח.
לשים במיקסר 10 דקות .
מתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לכ-9 חלקים שוים.
מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה (לא משומן).
בידיים רטובות, משטחים לצורת פוקצ’ה ארוכה וצרה.
אם הבצק לא נמתח בקלות, עוצרים וממתינים 2-3 דקות (שהגלוטן ישתחרר) ומותחים שוב עד לתוצאה הרצויה.
מורחים שמן זית ומתפיחים שוב על התבנית עוד כ 15 דקות.
מכניסים לתנור חם (220°) לכ 15 דקות.
לקראת סוף האפיה, מוציאים ומורחים שוב שמן זית ומפזרים מעט מלח גס ומחזירים לתנור לעוד כ2 דקות.
לפוקצות מתובלות:
לערבב בקערה:
שמן זית
שום כתוש
טימין
רוזמרין
מעט מלח גס
אורגנו
וכו…
מורחים מעל הפוקצ’ות (לפני האפיה) ונותנים להם לתפוח בתבנית עוד כ15 דקות ומכניסים לתנור.
אופים בתנור שחומם מראש על 200°
עד שמשחים כ15-20 דקות.
כמובן שאפשר להוסיף: ירקות כמו: בצל, עגבניות שרי, פטריות, פלפל חריף וכו)
תהנו

 

2 תגובות על “מתכון לפוקצ’ות פשוט מעולות”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version