קראנץ שמרים חמאתית ועשירה ,
זה רק מה שהילדים אוכלים
מתכון של אוראל אליהו הכינה – שירן גפן
המרכיבים-
לבצק:
קילו קמח מנופה
170 גרם סוכר
30 גרם דבש
כפית שטוחה מלח
17 גרם שמרים יבשים
4 ביצים ( m)
300 מל’ חלב
פקק תמצית וניל איכותית
250 גרם חמאה (טמפ’החדר)
למלית שוקולד:
150 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר 66 אחוז
50 גרם סוכר
45 גרם דבש
כפית קינמון
130 גרם קקאו איכותי
75 גרם שמנת מתוקה
150 גרם אגוזי מלך טחונים
אופן ההכנה-
לבצק:
א.במיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים מלבד החמאה ולשים כ7 דקות.
ב.חותכים את החמאה לקוביות ושמים תוך כדי לישה קצת חמאה כל פעם עד להטמעה מלאה .
ג. מעצבים לכדור ומכניסים לקירור של שעתיים, ומוציאים לחצי שעה
ד.מקמחים משטח עבודה ומרדדים דק ככל האפשר.
למילוי:
א.בבן מארי שמים את החמאה והשוקולד עד להמסה מלאה.
ב. מוסיפים את הסוכר,דבש, קינמון והשמנת ומערבבים ולבסוף את הקקאו ומערבבים .
מוסיפים את האגוזים ומביאים לצינון .
מורחים בעזרת קלף מהמלית לשטח כל הבצק ומגלגלים תוך כדי צביטה ומשיכה .
חותכים לשושנים/מסובבים פרסה ומסדרים בתבנית אינגליש
ומתפיחים 50 דקות.
מורחים בביצה,
אופים ב160מעלות 50-55 דקות .
לסירופ סוכר:
יחס 1:1 עם כפית תמצית וניל
להביא לרתיחה טובה ( שהסירופ יהיה קר ואיך שהעוגה יוצאת מהתנור להבריש )
אהבתם? תכינו , תהנו ולא לשכוח לתייג 🤩