מתכון לחומוס פול
מאת – נטלי בוארון
המרכיבים + אופן ההכנה –
את החומוס – להשרות עם חצי כפית סודה לשתייה למשך 12 שעות.
אחרי 12 שעות שוטפים ומכניסים לסיר עם גבעול כרפס וטיפה סודה לשתייה. אחרי חצי שעה של רתיחה מוציאים את גבעול הכרפס מנמיכים את האש ומבשלים כ3 שעות נוספות.
אחרי כ3 שעות מכניסים למג’ימיקס את החומוס, טחינה גולמית מלח, לימון ומים כל פעם קצת עד שניהיה מרקם חלק וסמיך של חומוס.
פול- השרייה כ12 שעות במים.
בישול עם חצי לימון וטיפה סודה לשתייה גם כשעתיים עד שלוש שעות.
בסוף הבישול מוסיפים מלח פלפל שחור וטיפה כמון ואפשר לסחוט לימון מעל .
טוחנים עם בלנדר מוט (לא חייב להיות חלק עד הסוף)
מצלחתים ומוסיפים תוספות מעל אם רוצים כמו:
ביצה, חריף , גרגירי חומוס, טחינה, פול, כמון, פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה.
בתאבון🙂