קיש כרישה וגבינות
מאת – Vicky Sandler Kufeld
המרכיבים –
לקלתית: קוטר 24
200 גרם קמח
100 גרם חמאה
2 כפות מים קרים
חצי כפית מלח
כף שומשום
למילוי:
2 כרישות קצוצות
2 ביצים
2 כפות קמח
כפית מלח
גביע שמנת חמוצה
חצי גביע שמנת מתוקה
חופן גבינה צהובה
אופן ההכנה –
לקלתית , לערבב את כל המצרכים ביחד עד לקבלת בצק אחיד.
לרדד ולהניח בתבנית עגולה, לחורר עם מזלג ולאפות על 200 מעלות למשך 15 דקות.
בזמן שהבצק בתנור מכינים את המילוי.
את הכרישות, לטגן עם כף שמן/חמאה
עד שנהיה רך, ולהניח בצד.
לאחר מכן לשים בקערה את כל מרכיבי המילוי
לערבב הכל ולהוסיף את הכרישה המטוגנת ושוב לערבב.
להוציא את הקלתית מהתנור לשפוך את המילוי ולאפות על 200 מעלות למשך 25 דקות.
אפשר לגרד גבינה צהובה מעל.
בתאבון!!
בנוסף, אפשר להוסיף כל ירק שרוצים: כרובית, ברוקולי, בצל, פטריות, תירס וכו’.