המתכון המנצח שלנו
כל חג היא מופיעה אצלי בשולחן
מנה עשירה עסיסית וקלה להכנה
והכי חשוב כולם יאהבו אותה
פרגית ממולא בשר טחון
או טלה טחון
באהבה מתכון מאת – רויטל זניש
המרכיבים-
10 יחידות של ירך וכרע ביחד(פרגיות)
(לבקש מהקצב להפריד את העצם)
ולהשאיר את העור
והנה יוצא לך סטייק כרע
למילוי-
400 גרם בשר טחון
(או לחילופין 400 גרם טלה טחון בחגים)
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות צנוברים טרי
3 שיני שום כתוש
1/2 צרור כוסברה טריה קצוצה
2 יחידות של בצל ירוק קצוץ
1/4 כפית כמון
1/4 כפית בהרט או ראס אל חנות
1/4 כפית פלפל שחור טחון דק
מלח לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
לציפוי-
2 כפות סילאן
וכף שמן זית
1 כף שומשום ( לא חובה)
אופן ההכנה-
1.להשרות כוס אורז במים בקערה חצי שעה מראש.
( לא חובה)
2. לחמם את המחבת היטב
להוסיף מעט שמן ולטגן את הבצל עד ההזהבה.
להוסיף את הצנוברים
את הבשר עד שמשחים הבשר מחליף את הצבע לאפור לפרק את הבשר מגושים.
3. להוסיף את הירק הקצוץ את התבלינים, ולערבב.
4. להוריד מהגז ולתת לבשר להתקרר.
5. לסנן את האורז מהמים ולהוסיף לבשר ולערבב.
6. לשטוף את הכרעיים ולנגב.
7. לפרוס את הכרעיים כמו סטייק ולמלא 2 כפות מהמילוי, לסגור מכל הצדדים בצורה עגולה ולהניח את הפרגית הממולא שהסגירה היא כלפי מטה, על תבנית
אינגלישקייק קרטון לבן
( אני שמה 4 אינגלישקייק על תבנית התנור)
למעלה רואים את העור.
8. מחממת בקערה קטנה את הסילאן כ – 10 שניות במיקרוגל כדי לדלל מוסיפה כף שמן זית
ומורחת עם מברשת סיליקון מעל העור.
( מרטיבה היטב את הפרגיות)
9. מעל מפזרת 1 כף או 2 כפות של שומשום.
10. מכניסה לתנור שחומם מראש בטורבו לחום 180 מעלות מכוסה בניר אפיה ומעל עם נייר כסף לחצי שעה.
11. מורידה את הנייר כסף עם הנוזלים שנוצר מרטיבה עם כף את העור מלמעלה בזהירות.
12. מחזירה לתנור עוד 20 דקות בלי לכסות עם נייר כסף ואפיה.
עד ההשחמה.
בהצלחה!! רויטל זניש