שוק טלה בתנור זה הכי עשיר וחגיגי
ברוטב דבש וחרדל דיז’ון
מאת – מירי בר משיח
המרכיבים –
שוק טלה
3 כפות שמן זית
2 כפות חרדל
3 כפות דבש
צרור עלי טימין
ענף רוזמרין
אופן ההכנה–
מכינים בקערה מרינדה:
שמן זית, דבש
חרדל דיז’ון
צרור טימין
מעט רוזמרין
מעט מלח גס
פלפל שחור גרוס.
מורחים ומשרים את השוק טלה במרינדה שעה לפחות.
מרפדים תבנית אפייה בנייר ,
מניחים את השוק
אפשר סביב לשים בצל וירקות שורש.
מכניסים לתנור 250 מעלות 15 דקות והופכים לצד שני לעוד 15 דקות.
אחר כך מורידים טמפרטורה ל 180 לעוד כשעה.
לבדוק שעשוי ולהוסיף מים אם מתייבש .
בהתחלה שמים בחום גבוה מאוד 250 כלצד 15 דקות
אחר כך על 180 שעה
לבדוק ולשים מים בהתאם
בהצלחה!