קטגוריות
עוף ראש השנה

צלי עוף עם כרפס ותפוחי אדמה הסיר המושלם

אסנת זכאי

 

צלי עוף עם כרפס   וקוביות תפוח אדמה .

מאת – אסנת זכאי

המרכיבים

חצי צרור כרפס פרוס
בצל אחד גדול
חופן עלי נענע
2-3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
2-3 חתיכות כרעיים או  ירכיים (אפשר כל עוף שרוצים, ואפשר גם קציצות)
מים רותחים
תבלינים:
כפית גדושה כורכום
חצי כפית כמון
רבע כפית בהרט
רבע כפית קינמון
פלפל שחור

אופן ההכנה

בסיר גדול מטגנים את  הבצל וחצי מגבעולי הכרפס הפרוס והנענע.
מטגנים מעט ומוסיפים את העוף והקוביות תפוח אדמה לסיר וממשיכים לטגן עד שהעוף מקבל צבע.
עכשיו מוסיפים את כל הכרפס שנשאר.
מוסיפים את התבלינים:
כורכום
כמון
בהרט
קינמון
פלפל שחור
ומלח.
מערבבים הכל עד שכל התבשיל מקבל צבע מהתבלינים.
מוסיפים מים רותחים עד 3/4 מגובה הסיר.
מכסים את הסיר ומבשלים על עוצמה בינונית נמוכה .
התבשיל מוכן שכל
תפוח אדמה והעוף רכים לגמרי.

אני הגשתי את התבשיל בתוספת אורז לבן.
בתאבון ❤️

4 תגובות על “צלי עוף עם כרפס ותפוחי אדמה הסיר המושלם”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *