קטגוריות
Uncategorized חלבי

עזבו אתכם מבורקס קבלו – מתכון לבניצה בולגרית אמיתית

    Ilana menagen

 

בניצה בולגרית בהשראת רות אוליבר

הכינה – אילנה מנגן

המרכיבים –

חבילה עלי פילו מופשרת

100 גר’ חמאה

קוביה בולגרית 250 גר’

4 ביצים

כפית סודה לשתייה

חצי ליטר יוגורט(2 וחצי גביעים)

אופן ההכנה –

מפשירים במקרר,לילה לפני שמכינים,חבילת עלי פילו.

ממיסים בסיר קטן על הגז,100 גרם חמאה.(אני הורדתי מ200 גרם במתכון המקוריל100)

מחממים תנור ל190 מעלות.

מכינים בצלחת: חבילת בולגרית 5 אחוז מפוררת(250 גרם)

בקערה מכינים חומרי מלית.

עם מקצפה ידנית מערבבים

4 ביצים שלמות

כפית סודה לשתייה

חצי ליטר יוגורט(שני גביעים וחצי)

טורפים טוב,עד שנוצרת תסיסה מהסודה.

להרכבת הבניצה-

משמנים תבנית פיירקס במעט חמאה, עם מברשת.

פורסים עלה, משמנים מעט עם חמאה.

מעליו מניחים עוד עלה,שגם אותו משמנים.

מקמטים 3 עלים, מניחים בצפיפות בתבנית,בשורה אחת,מעל שני העלים ששמנו.

מטפטפים חמאה,ומפזרים מעל שליש מתערובת המילוי.

מעל מפזרים שליש מבולגרית.

עכשיו שוב מקמטים 3 עלים, מטפטפים חמאה, מפזרים מהמילוי,ואחר כך בולגרית.

סך הכל נקבל 3 שכבות.

מעל נכסה עם עלה,נמרח אותו בחמאה,ומעליו עוד עלה

נמרח בחמאה,נכניס קצוות שנשארו מסביב לתוך התבנית,נחורר מעט עם מזלג ונכניס לאפיה.

בהתחלה באמצע התנור, וכשנראה שהעלה מלעלה קיבל צבע שזוף, נוריד שלב שלא תישרף.

היא צריכה להיות אפויה גם למטה(לי לקח כמעט שעה)

כשמוכן להוציא,להמתין מעט ולהפוך אותה(מבחוץ היא קריספית,ומפנים היא לחה לגמרי)

 

3 תגובות על “עזבו אתכם מבורקס קבלו – מתכון לבניצה בולגרית אמיתית”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version