אפונה עם ביצים מאכל מבית אמא
תבשיל צמחוני שאוכלים בתשעת הימים
משתפת אותנו במתכון אילנית בניזרי
המרכיבים-
בצל קצוץ
כפית כורכום
חצי שקית אפונה קפואה
פלפל לבן
פלפל שחור גרוס
צ’ילי גרוס
פפריקה
3 שיני שום כתושות
חופן כוסברה קצוצה
מים
כף מרק עוף
פלפלים חריפים – אופציה
אופן ההכנה –
לטגן בצל להזהבה.
להוסיף אפונה .
להוסיף תבלינים ושום.
פלפלים חריפים .
לערבב כוס וחצי מים עם כף מרק עוף ולהוסיף פנימה .
לבשל על להבה נמוכה כחצי שעה.
לשבור ביצים כמו לשקשוקה מעל התבשיל.
לתבל במלח ופלפל שחור. לכסות עם מכסה לעוד כמה דקות בישול.
בתאבון