קטגוריות
חגים קציצות ראש השנה

סיר קציצות נדיר לחג – קציצות מקורמלות עם דלעת ופירות יבשים מתקתק וחגיגי

אילנית בניזרי

הסיר הזה מתאים בול

לחג

המתכון מאת אילנית בניזרי

המרכיבים

חצי קילו בשר בקר טחון

חופן כוסברה קצוצה

5 עלים של סלרי קצוצים

בצל מגורד

2 כפות פירורי לחם

ביצה

פפריקה

בהרט

מלח

פלפל שחור

לרוטב-

2 בצלים גדולים לרצועות גסות

6 משמשים  מיובשים

6 שזיפים ללא גלעין מיובשים

רבע דלעת לקוביות ללא קליפה

כף סוכר חום כהה

2 כפות סילאן

רבע כוס שמן

רבע כפית אגוז מוסקט

רבע כפית קינמון

כפית בהרט לקציצות או ראס אל חנות

כפית אבקת מרק עוף

פלפל שחור גרוס

מלח גס בערך כפית

2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

הכנת הקציצות –

נערבב הכל יחד, נשים למקרר לשעה.

נכין צלחת עם כוס קמח

וצלחת עם 2 ביצים כפית רסק עגבניות כף מים לטרוף היטב.

נגלגל קציצות נשטח מעט נקמח ואז נטבול בבלילת הביצים ונטגן את הקציצות בחצי שמן עמוק עד להזהבה ונוציא לנייר סופג !

הכנת הרוטב-

נטגן את הבצלים בשמן עד להזהבה.

נוסיף את הסוכר חום והסילאן נקרמל את הבצל ל 2 דקות .

נוסיף את הבהרט והאגוז מוסקט. נוסיף המים והאבקת מרק עוף לאחר שרותח  נסדר את הקציצות בסיר.

וגם נוסיף את הפירות היבשים .

נבשל להבה נמוכה חצי שעה …מידי פעם לנענע את הסיר ולהשקות את הקציצות ברוטב .

כעת נוסיף את קוביות הדלעת .

 

 

13

 

נרטיב אותם ברוטב,נפזר קינמון מלח גס ופלפל שחור גרוס.

נכניס את הסיר לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל כרבע שעה עד שהדלעת רכה ומוכנה …שוב נרטיב עם כף מהרוטב את הדלעת והקציצות ..תוספת נהדרת לקוסקוס ! הטעם מתקתק עדין !

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version