הסיר הזה מתאים בול
לחג
המתכון מאת אילנית בניזרי
המרכיבים –
חצי קילו בשר בקר טחון
חופן כוסברה קצוצה
5 עלים של סלרי קצוצים
בצל מגורד
2 כפות פירורי לחם
ביצה
פפריקה
בהרט
מלח
פלפל שחור
לרוטב-
2 בצלים גדולים לרצועות גסות
6 משמשים מיובשים
6 שזיפים ללא גלעין מיובשים
רבע דלעת לקוביות ללא קליפה
כף סוכר חום כהה
2 כפות סילאן
רבע כוס שמן
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית קינמון
כפית בהרט לקציצות או ראס אל חנות
כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור גרוס
מלח גס בערך כפית
2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה–
הכנת הקציצות –
נערבב הכל יחד, נשים למקרר לשעה.
נכין צלחת עם כוס קמח
וצלחת עם 2 ביצים כפית רסק עגבניות כף מים לטרוף היטב.
נגלגל קציצות נשטח מעט נקמח ואז נטבול בבלילת הביצים ונטגן את הקציצות בחצי שמן עמוק עד להזהבה ונוציא לנייר סופג !
הכנת הרוטב-
נטגן את הבצלים בשמן עד להזהבה.
נוסיף את הסוכר חום והסילאן נקרמל את הבצל ל 2 דקות .
נוסיף את הבהרט והאגוז מוסקט. נוסיף המים והאבקת מרק עוף לאחר שרותח נסדר את הקציצות בסיר.
וגם נוסיף את הפירות היבשים .
נבשל להבה נמוכה חצי שעה …מידי פעם לנענע את הסיר ולהשקות את הקציצות ברוטב .
כעת נוסיף את קוביות הדלעת .
13
נרטיב אותם ברוטב,נפזר קינמון מלח גס ופלפל שחור גרוס.
נכניס את הסיר לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל כרבע שעה עד שהדלעת רכה ומוכנה …שוב נרטיב עם כף מהרוטב את הדלעת והקציצות ..תוספת נהדרת לקוסקוס ! הטעם מתקתק עדין !