קטגוריות
עוגיות

עוגיות זילוף חלבה מעלפות

גלית אריה
עוגיות חלווה/טחינה נפלאות משאריות חלבונים!
הן פריכות טעימות להפליא ונטרפות בשניות!
אני אוהבת להכפיל כמויות!
נשמרות מעולה במקרר(לדעתי בגלל שחם המלית לא נוזלת)
יש צורך להשתמש במשקל אין קיצורי דרך בהחלט שוות את העבודה בהבטחה!!!
אופן ההכנה פשוט יחסית
ואין צורך בקירור הבצק!
ברגע שהבצק מוכן מזלפים אותו ישירות ואופים!
מתאים במיוחד לאוהבי טחינה וחלווה אצלי הן מתחסלות גם ילדים אוהבים אותם וגם מבוגרים!
משתפת מתכון – גלית אריה 
המרכיבים-
100 גר חמאה רכה בטמפרטורת חדר
100 גר אבקת סוכר
150 גר טחינה גולמית
2 חלבונים
150 גר קמח
5 גר אבקת אפייה
למלית נכין בקערה ונשמור בצד:
60 גר טחינה גולמית
60 גר דבש
נערבב לאיחוד.
אופן ההכנה-
ראשית נחמם תנור ל-170 מעלות מצב טורבו
ננפה קמח ואבקת אפייה
נקציף חמאה ואבקת סוכר ובסיום נוסיף טחינה ונערבב לאיחוד.
נוסיף חלבונים ונערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
בסוף נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ונערבל לאיחוד מלא ללא גושים.
נעביר מיד את התערובת לשקית זילוף עם צנתר כוכב ונזלף את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה(להשתדל לזלף בגודל אחיד)
ונאפה עד להזהבה לא לגעת לאחר הוצאתן מהתנור כדי שלא יתפרקו!
לצנן היטב!
להפוך מחצית ולזלף ממלית הטחינה והדבש ששמרנו מקודם ולסגור עם עוגייה נוספת לכריך

תגובה אחת על “עוגיות זילוף חלבה מעלפות”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version