סיר מבית אמא
קציצות בקר עם אפונה וכרפס
משתפת מתכון -Lior Azulay
המרכיבים-
לקציצות בשר
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל 1 מגורד וסחוט
3 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
לקצוץ פטרוזיליה וכוסברה
1-2 שומרים
2 כפות שמן
ביצה
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל,
חצי כפית מכל תבלין
פפריקה,
מרק עוף,
כורכום וכמון
צלחת עם סולת
צלחת עם ביצה
לרוטב –
בצל
חצי צרור כרפס עלים
עגבניה
פלפל אנגלי
עלה דפנה אחד
1-2 כוסות אפונה קפואה
כורכום
מלח
פלפל שחור
מעט מרק עוף
כפית פפריקה
אופן ההכנה –
לערבב את מרכיבים הבשר.
ולתת לזה מנוחה במקרר לפחות חצי שעה.
לאחר מכן לגלגל קציצות ולשטח ממש לצפות בסולת ולאחר מכן לטבול בביצה ולטגן.
חשוב לשטח את הקציצות מכיוון שבטיגון הן גם מתכווצות מעט וגם מתנפחות
הרוטב –
לטגן בצל חתוך לקוביות יחד עם 2 פלפל אנגלי ועלה דפנה 1 עד הזהבה יפה.
להוסיף עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות ולטגן יחד לעוד דקה שתיים
להוסיף את הכרפס כולל העלים והאפונה ולתת טיגון טוב לעוד 2,3 דקות.
להוסיף תבלינים:
כורכום, פלפל שחור, מרק עוף, מלח וממש מעט פפריקה
רק כדי שלא יהיה רוטב צהוב אלא *זהוב*
לערבב ולהוסיף מים רותחים.
כאשר הסיר רותח לטעום ולתקן תיבול במידה וצריך
ולאחר מכן להוסיף שומר ואת הקציצות שטיגנו ולבשל על אש בינונית- נמוכה עם מכסה סגור. כ- 40 דקות.
לקראת סוף הבישול להנמיך לאש הכי נמוכה להסיר את המכסה ולבשל עוד 10 דקות ומוכן.
בהצלחה ובתאבון
תגובה אחת על “קציצות בשר עם אפונה וכרפס – סיר נדיר”
יאמי, מעלף, הכנתי לשבת טרפו ההכנה לא קשה, תבורכו