קטגוריות
Uncategorized

זלבייה – הסופגנייה התימנית – אמא’לה כמה שזה טעים

 

נורית ג.

זלביה – היא הסופגניה התימנית

דומה קצת לספינג’

אבל טעים ברמות

מאת – נורית ג.

המרכיבים-

חצי קילו קמח

כף גדושה שמרים יבשים

2כפות סוכר
 3/4 כפית מלח
כ-2 כוסות מים פושרים.
אופן ההכנה-
בקערה לערבב קמח מנופה שמרית וסוכר .להוסיף מים ומלח.
מערבבים בידיים כמה דקות

הבצק צריך להיות רק  ונעים. .

לכסות במגבת ולתת מנוחה של כ- חצי שעה..

לחמם מחבת להוסיף שמן כמו שמטגנים לשניצל. נורית ג.

בינתיים  עם ידיים רטובות, לקחת מעט מהבצק הגודל שתרצו.

בהתחלה קחו בגודל  של פחות מכדור טניס, פתחו בידיים בעדינות ובקלות.

הניחו בשמן החם, וכך עשו כמה באותו המחבת, אם יש צורך להוסיף שמן..

כאשר הצד הראשון המקבל צבע יפה והזלביה מתנפחת אז להפוך.

לאחר שטוגן יפה גם בצד השני, העבירו למגש עם נייר סופג..

לי יצא הפעם כ-18 בכל הגדלים..

ב ת י א ב ו ן !

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version