כעכ טריפוליטאי כמו פעם !
כעק של סבתא
פריך משגע
משתפת במתכון – אלה ימין
זה המתכון המקורי – עם מוניאקה שזה סוג של מתפיח שבו השתמשו להכנה .
יש לקנות בחנויות לתבלינים מיוחדות בשווקים.
אם לא מצאתם תכינו עם סודה לשתייה.
יש המכניסים לתוך התערובת גם ינסון – אניס -או שומר טחון.
המרכיבים-
ק”ג קמח
2 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
2 א. אפיה
100 ג”ר מרגרינה /מחמאה/חמאה
כוס ורבע שמן
כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז שלם
1כף מוניקה + 5כפות מים פושרים לערבב ולשים בצד בצלחת קטנה ל5דק (להשיג בחנויות תבלינים או בשוק – אם אין שימו סודה לשתייה)
4 ביצים
(אפשר להוסיף חופן שומשום או קוקוס
וכמו כן מעט מי זהר )
אופן ההכנה –
להכין בצק מכל המרכיבים אפשר במיקסר.
הבצק צריך לצאת נעים וגמיש. לתת לבצק מנוחה של חצי שעה.
להעביר את הבצק למכונה וליצור צורות – אם אין לכם מכונה תכינו ביד כעכים.
מחמים תנור מראש 180 מעלות.
אפייה משהו כמו חצי שעה. עד שמזהיב יפה .
6 תגובות על “כעכ טריפוליטאי כמו פעם של הסבתות – המתכון המקורי”
כל הכבוד, אבל…. חסר פה מי זהר (ולא חלילה מי ורדים)
ובמתכון שלי, יש גם שומשום בבצק
תודה
אפשר בהחלט להוסיף
את מתכוונת לאבקת אמוניאק למאכל, מי שמעוניינת לרכוש באריזה של 25 גרם ניתן להשיג בחברת y beer בטלפון 054-8321161
כמה סודה לשתיה לשים?
גם שמן וגם מרגרינה ? אמא שלי אף פעם לא שמה מרגרינה
אפשר רק שמן