בייגלה מתוק זה תענוג אחד גדול
מתכון הכנתי עפ”י חן במטבח
Iska Baruchi
המרכיבים-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבש
שליש כוס סוכר
שקית וניל
חצי כפית מלח
ביצה
רבע כוס שמן
כוס מים
ציפוי-
ביצה ושומשום
סירופ-
כוס סוכר
כוס מים
תמצית וניל
כף דבש או מייפל
קצת מיץ לימון
אופן הכנה –
הבצק לשים יחד במיקסר הכל וללוש כמה דקות טובות עד שהבצק הופך לבצק חלק גמיש ונעים למגע.
לשמן את הבצק ולכסות .
לתת תפיחה להכפלת נפח כשעה וחצי.
לחלק בצק ל-10 כדורים.
כל כדור לרדד לגליל וליצור צורת בייגלה.
לשים על תבנית עם נייר אפייה.
חצי שעה התפחה. למרוח ביצה ושומשום.
להכניס לתנור 180 מעלות כחצי שעה.
לאחר שהבייגלך יצאו מתנור לכסות במגבת .
שהתקרר לגמרי ניתן למרוח בסירופ סוכר.
להרתיח הכל יחד עד שיסמיך ולהבריש את הבייגלה.