בורקס גבינות מעלף מבצק פילאס
מאת – ישראלה אזולאי
המרכיבים –
בצק פילאס תורכי (600 גרם) מופשר לילה במקרר
חופן שומשום וקצח
1 ביצה טרופה
למילוי הגבינות:
1 גבינת שמנת טבעית 25% (השתמשתי בנפוליון)
1 גבינה לבנה 5%( 250 גרם)
גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
150 גרם בולגרית מגורדת
2 ביצים
2 כפות קמח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
מחממים תנור מראש ל190 מעלות.
את כל מרכיבי המלית שמים בקערה ומערבבים היטב.
את הבצק אנחנו חוצים לשניים, ומרדדים כל עלה מעט לצדדים.
על תבנית תנור, מניחים נייר אפיה ומשמנים קלות בספריי שמן.
מניחים עלה אחד שרידדנו, ועליו שופכים את המילוי ומשטחים.
מעל להניח את העלה השני, ולהדק בקצוות.
למרוח ביצה טרופה, לפזר שומשום וקצח, ולאפות עד הזהבה יפה.
לצנן מעט להתיצבות, לחתוך לריבועים ולהתענג על כל ביס.
בהצלחה !!!
11 תגובות על “מאפה פשטידת בורקס גבינות מעלף”
מאוד יעזור לי לדעת כמה זמן בערך המאפה צריך להיות בתנור?
בערך 40-50 דקות
נשמע הרבה זמן לבצק דק כזה
זה פילאס לא פילו – בצק עלים דק
אפשר לוותר על הביצה
האם החלק התחתון של הבצק נאפה או נשאר רטוב
אם לא נאפה תורידי ל10 דקות לגוף תחתון אפייה
זה יעבוד גם עם בצק פילו?
כן
מה זה לחצות בצק לשניים?
שכבה ראשונה רק דף אחד של פילאס?
לא הבנתי
תודה
כן למטה שכבה אחת ולמעלה שכבה שניה
פילאס לא פילו !!!