קטגוריות
Uncategorized חגים חלבי צמחוני

מאפה פשטידת בורקס גבינות מעלף

ישראלה אזולאי

בורקס גבינות מעלף מבצק פילאס

מאת – ישראלה אזולאי

המרכיבים –

בצק פילאס תורכי (600 גרם) מופשר לילה במקרר

חופן שומשום וקצח

1 ביצה טרופה

למילוי הגבינות:

1 גבינת שמנת טבעית 25% (השתמשתי בנפוליון)

1 גבינה לבנה 5%( 250 גרם)

גביע שמנת חמוצה (200 גרם)

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

150 גרם בולגרית מגורדת

2 ביצים

2 כפות קמח

פלפל שחור

אופן ההכנה –

מחממים תנור מראש ל190 מעלות.

את כל מרכיבי המלית שמים בקערה ומערבבים היטב.

את הבצק אנחנו חוצים לשניים, ומרדדים כל עלה מעט לצדדים.

על תבנית תנור, מניחים נייר אפיה ומשמנים קלות בספריי שמן.

מניחים עלה אחד שרידדנו, ועליו שופכים את המילוי ומשטחים.

מעל להניח את העלה השני, ולהדק בקצוות.

למרוח ביצה טרופה, לפזר שומשום וקצח, ולאפות עד הזהבה יפה.

לצנן מעט להתיצבות, לחתוך לריבועים ולהתענג על כל ביס.

בהצלחה !!!

 

11 תגובות על “מאפה פשטידת בורקס גבינות מעלף”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version