קטגוריות
Uncategorized חגים חלבי צמחוני

קטנות קלילות ומטריפות לכל ארוחת ערב

 

שמחה קסנטיני
מאת – שמחה קסנטיני
המרכיבים – 
לבצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
2 כפיות מלח
מים פושרים בערך 2 וחצי (כוס חד״פ חם)
חצי כוס שמן
לרוטב:
בצל קצוץ
גמבה קוביות
3-4 עגבניות קוביות
3 כפות רסק
כף פפריקה
מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית אורגנו יבש
חצי כוס מים
אופן ההכנה – 
לבצק, ללוש למרקם רך גמיש ונעים ולהתפיח שעה.
לחלק לכדורים קטנים (עד 100 גרם), לתת מנוחה קצרה ( 15 דק’) ולפתוח את הכדורים לפיצות קטנות עם מעט קמח ומערוך.
בנתיים לטגן בצל קצוץ בשמן ומלח גס באש נמוכה כ10 דקות.
להוסיף את הגמבה וקוביות העגבנייה ולערבב.
לבשל על אש נמוכה כרבע שעה, לערבב ולהוסיף מעט מים מדי פעם.
לתבל ולהוסיף את הרסק ולהמשיך לבשל מעט.
לאחר שמתקרר,
למרוח מעל הבצק לפזר גבינה צהובה או איזו שאוהבים, ולשים תוספות כמו זיתים קצוצים, תירס, בצל, פטריות…
בהצלחה!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *