קטגוריות
בשר חגים לביבות

קובה נבלוסיה מקמח מצות לשולחן החג

אורנה עדני
קובה נבלוסיה לפסח מקמח מצות
מאת – אורנה עדני
המרכיבים – 
למלית הבשר:
1.3 קילו בשר בקר טחון
3 בצלים קצוצים
1 כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
מלח לפי הטעם
חצי כפית אגוז מוסקט
חופן צנובר קלוי
חופן פטרוזיליה קצוצה
למעטפת הקובה:
500 גרם קמח מצה
5 ביצים L
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית א.מרק עוף
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה – 
להתחיל לטגן את הבשר הטחון ומידי פעם לפורר את הבשר טוב טוב.
להוסיף את הבצלים ולהמשיך לבשל.
לתבל ולבשל עד שהבשר נשאר בלי נוזלים בכלל.
כאשר מוכן, להוסיף את הפטרוזיליה והצנוברים הקלויים ולקרר.
בנתיים נכין את בצק המעטפת.
לערבב הכל בכף עץ כולל ביצים .ואז להוסיף מים רותחים בהדרגה תוך כדי ערבוב.
הבצק צריך להיות כמו של הקניידלך בערך 1/2 ליטר מים רותחים.
לא לגעת עם הידיים זה רותח, רק עם הכף עץ ואז להתחיל להכין את הקובות.
יש הרבה שיטות כל אחת מה שנוח לה. לגלגל קובות .
בשלב הזה ניתן להקפיא ולטגן לפני ההגשה , בחום לא גבוה מאד עד השחמה .
בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *