אורז מטוגן עם ירקות בסגנון תאילנדי
מאת – אילנה לוי
המרכיבים –
2 כוסות אורז
בצל קצוץ
גזר מגורד
גמבה אדומה
פלפל חריף
כפית מלח
חצי כפית ג’ינג’ר
2 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה –
בסיר עם שמן לטגן בצל קצוץ דק עד הזהבה.
להוסיף את האורז כאשר הוא שטוף ומסונן ממים.
לטגן על אש גבוהה תוך כדי עירבוב במשך 7 דקות.
להוסיף לסיר את הגזר, הגמבה והפלפל החריף קצוצים דק.
להמשיך לטגן על אש גבוהה כ – 5 דקות נוספות וכל הזמן לערבב.
לתבל ולערבב עוד חצי דקה ולהוסיף מים רותחים עד ס”מ אחד מגובה התבשיל.
לבשל על אש נמוכה כעשרים דקות.
בהצלחה!!!