התיבול המיוחד שיצא לי לכנפיים חריפות כמו במסעדות
מאת – Aviva Rachlis
המרכיבים –
קילו כנפיים
10 שיני שום
חצי ג’ינג’ר מגורד
5 כפות צי’לי מתוק
2 כפות צ’ילי חריף
3 כפות סויה
חצי כפית פלפל לבן
כפית פפריקה מתוקה מרוקאית
רבע כוס יין אדום יבש
כף שמן זית
צ’ילי אדום קצוץ דק
אופן ההכנה –
בקערה נערבב את כל מרכיבי הרוטב לתיבול הכנפיים
נשרה את הכנפיים לפחות כמה שעות עד לילה במקרר.
נשים בתנית תנור עם נייר אפייה ונאפה בחום של 180 מעלות כ15 דק’ .
לאחר מכן נעביר את התנור למצב גריל לעוד 10 דק’ לצריבה חזה .
וואו איזה כנפיים טעימות.
כמה טיפים בקטנה על כנפיים חריפות –
כנפיים טריות הן תמיד האפשרות הטובה ביותר. ודאו שהן נקיות ויבשות לפני המרינדה.
טעמו את העוף לפני הוספת מרכיבים נוספים, טבלו כנף אחת במרינדה ותבשלו אותה. זה יעזור לכם לוודא שהטעמים מאוזנים.
השתמשו במרינדה חריפה, בחרו מתכון אחד שמתאים לטעם שלכם. מרכיבים נפוצים במרינדות חריפות כוללים צ’ילי טרי או יבש, רוטב טבסקו, פלפל קאיין, שום, בצל, חומץ, שמן זית ותבלינים.
השרו את העוף למשך זמן ממושך ככל שתשרו את העוף במרינדה כך הוא יספוג יותר טעם. זמן השרייה מינימלי הוא 30 דקות, אך מומלץ להשרות את העוף למשך 4-8 שעות או אפילו לילה שלם.
ערבבו את העוף במרינדה באופן קבוע זה יעזור לוודא שכל הכנפיים מכוסות באופן שווה.
לעוד מתכונים עם עוף לחצו כאן !