קטגוריות
חגים חלבי עוגיות

5 דק’ עבודה – 3 מרכיבים – עוגייה 1 מושלמת

 

Sarit Mor

עוגיות חמאה מושלגות

5 דק’ עבודה – 3 מרכיבים – עוגייה 1 מושלמת

מאת – Sarit Mor

המרכיבים – 

200 גרם חמאה/מרגרינה

שקית סוכר וניל

2 כוסות קמח

אופן ההכנה –

תחילה, נשים בקערה את החמאה .

נכניס לבפנים את הסוכר והקמח ונערבב הכל ביחד ,

חשוב לא להמיס את החמאה , היא צריכה להיות רכה !

להכניס את הבצק למקרר ל-5 דקות , לייצר עוגיות עגולות ולסדר

בתבנית עם נייר אפייה עם מרווחים.

בשלב הזה כדאי להכניס שוב למקרר למסםר דק’ אך לא חובה .

לאפות בחום של 160 מעלות בין חמש לעשר דקות ,

העוגיות צריכות לצאת לבנות לא שחומות.

איך שהן יוצאות – מהתנור כאשר הן עדיין חמות – לפזר אבקת סוכר /לטבול את העוגיות בתוך האבקה …

ממליצה מאוד להכפיל כמויות ולשמור בצנצנת זכוכית לקפה של הבוקר !!! 

 

בקטנה על עוגיות חמאה – 

עוגיות החמאה נחשבות לאחת העוגיות העתיקות ביותר.

הן הופיעו במתכונים אירופאים כבר במאה ה-18, והיו פופולריות במיוחד באנגליה ובצרפת.

עם השנים, עוגיות החמאה התפשטו ברחבי העולם והפכו לאחד מסוגי העוגיות האהובים ביותר.

הטעם של עוגיות חמאה הוא עשיר, חמאתי ומתוק.

הן אינן מתוקות מדי, והטעם של החמאה בולט בהן.

המרקם של עוגיות חמאה הוא פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.

הן מתמוססות בפה ומשאירות טעם נפלא.

עוגיות חמאה הן בסיס מצוין להכנת עוגיות מעוצבות ומיוחדות.

ניתן להוסיף להן תבלינים שונים, אגוזים, שוקולד או פירות יבשים כדי ליצור מגוון טעמים ומרקמים.

לעוד מתכוני עוגיות לחצו כאן !

3 תגובות על “5 דק’ עבודה – 3 מרכיבים – עוגייה 1 מושלמת”

אחלה מתכון. רק ממליצה לגלגל את העוגיות המוכנות בתוך סוכר ולא אבקת סוכר. הסוכר מתפצפץ בפה ביחד עם העוגה המתפוררת והנימוחה פשוט מושלם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version