השמרים גבינה של הסבתות
מתכון מאת חני קונאשוילי
המרכיבים-
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
ביצה
שליש כוס שמן
חצי כוס סוכר.
כוס וחצי מים
קורט מלח
הכוס היא של 240 מיל.
מילוי –
2 חבילות טוב טעם
חבילה אחת גבינת שמנת
חצי כוס סוכר
ביצה
אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה –
את חומרי הבצק לשים במיקסר עם וו לישת בצק.
ללוש הכל ביחד לבצק שיוצא מעט דביק. להתפיח להכפלת נפח. אפשר גם במקרר לילה.
לחלק ל 2 כדורים .
כל כדור לחלק ל 2
לרדד לריבוע דק.
לשים פס מילוי לרוחב בקצה התחתון.
לגלגל לרולדה.
כך גם עם החלק השני.
ללפף אחד בשני.
להניח על נייר אפיה בתבנית אינגליש קייק רחבה.
למרות ביצה טרופה מהולה בכף מים.
לפזר מעל גפרורי שקדים.
להתפיח ל 30 דקות.
לאפות ב180 מעלות בטורבו איך שיוצאים להבריש בסירופ.
***הפעם ויתרתי על הסירופ ורק פידרתי באבקת סוכר***
סירופ:
חצי כוס סוכר
חצי לימון סחוט
3/4 כוס מים.
להביא לרתיחה ולבשל כמה דקות.
למילוי גבינה:
2 חבילות גבינת טוב טעם.
גביע נפוליאון.
ביצה
פודינג וניל
חצי כוס סוכר.
לערבה הכל ביחד.
בהצלחה חני