ספינג מושלם לחנוכה
המרכיבים–
חצי קילו קמח
8 גרם שמרים- כף
40 גרם סוכר – רבע כוס
400 מל’ מים – 2 כוסות חד פעמי
כף ערק
כף מלח 10 גר’
אופן ההכנה –
לערבב הכל במיקסר ואת המלח להוסיף בסוף
לשה במיקסר למשך כ10 דק
עד שהבצק מנותק לגמרי מדפנות הקערה של המיקסר.
משמנת את הידיים ואוספת את הבצק לכדור יפה.
מכניסה לקערה גדולה ומכסה בניילון נצמד ומעל מגבת – התפחה ראשונה – שעה!
אחרי שעה מורידה נפח ושוב מכסה בניילון נצמד ומגבת לחצי שעה.
לוקחת מגש גדול, עליו שמה נייר אפייה, משמנת היטב את נייר האפייה וקורצת חתיכות מהבצק (כ25 יחידות)
שמה את החתיכות על הנייר המשומן וממתינה 10 דק
בינתיים מחממים שמן שלא יהיה רותח מידי (אני שיחקתי קצת עם החום והעלתי והורדתי את הלהבה בהתאם לצורך)
אחרי 10 דק מרימה חתיכה מהבצק יוצרת חור באמצע ומטגנת בשמן . תוך כדי הטיגון אני מכניסה את הקצה ההפוך של המזלג לחור של הספינג ומסובבת כדי שיתפוס צורה יפה.
מהשמן אני מעבירה לתבנית מרופדת בנייר סופג / רשת צינון
אחרי 2-3 דק טובלת בסוכר
לא לחכות יותר מ2-3 דק כי אז הסוכר לא ידבק לספינג
בתאבון ❤️