קטגוריות
בשר קציצות ראש השנה

זה אוכל שעושים באהבה – קציצות של בית

שרונה זאבי

אוכל עושים באהבה

רוטב לקוסקוס עם קציצות

מתכון שרונה זאבי

 

המרכיבים-
לרוטב –

בצל קצוץ

לחתוך קוביות את

גזר

קישוא

סלרי כרפס כמה עלים

תפוח אדמה

חומוס מבושל או אפונה

כרישה או כרוב

רסק כף גדושה

פפריקה

מלח

פלפל

כורכום

לקציצות –

חצי קילו בשר טחון

בצל

תפוח אדמה

שום

ירק פטרוזיליה או כוסברה

ביצה

מלח

פלפל

בהרט

 

אופן ההכנה

הכנת הרוטב  –

לטגן בצל קצוץ גדול במעט שמן , להוסיף : גזר , קישוא , כרפס , תפוח אדמה , חומוס , אפונה , ( אפשר להוסיף גם כרוב , לוף , וכל ירק שאוהבים )
לטגן הכל כ 5 דקות , להוסיף כף רסק נדיבה , פלפל שחור גרוס בנדיבות , מלח , מרק עוף , כף נדיבה פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם , מעט כורכום , לטגן עוד דקה , להוסיף מים שיכסו את הירקות ולבשל חצי שעה .
לקציצות –
( אני מכינה עם חזה עוף מעורבב אם בקר , ניתן להכין עם כל בשר טחון שאוהבים )
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים
שום כתוש בנדיבות
תפוח אדמה מגורד
ירק איזה שאוהבים בנדיבות
ביצה מלח ,פלפל שחור גרוס
מעט בהרט.
ללוש היטב להוסיף מעט ככף קמח לערבב.
לכסות ולתת מנוחה שעה במקרר.
ליצור קציצות ולטגן.
את הקציצות המטוגנות להוסיף לרוטב שהתבשל חצי שעה ולבשל עוד חצי  שעה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version