תמונה אחת שווה אלף מילים…..😊
איזה מאפה מהמם וטעים
דיקלה אילוז
המרכיבים –
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
כף חומץ
כוס חלב
ביצה
100 גר חמאה
חצי כפית מלח
חצי קילו קמח
מילוי –
ביצה
150 גר בולגרית
150 גר צפתית
בערך כוס גבינה צהובה
פרמזן ,גאודה
מוצרלה מה שיש במקרר
אופן ההכנה –
בקערת מיקסר לשים כף שמרים יבשים
כוס חד פעמי חלב פושר
רבע כוס סוכר
כף חומץ
1 ביצה
לערבב היטב, להוסיף 100 גרם חמאה מומסת , חצי כפית מלח, וחצי קילו קמח מנופה, ללוש במיקסר עם וו לישה עד שהבצק חלק וגמיש כ 10 דקות.
לכסות ולהתפיח שעה או עד להכפלת נפח.
בנתיים לחמם תנור..160 מעלות
לאחר שהבצק תפח לרדד אותו למלבן למרוח ביצה ולהתחיל לפזר גבינות מפוררות
בולגרית או פטה מלוחה, צפתית, פרמזן , מוצרלה… כל אחד מה שבא לו.
לגלל לרולדה, לחתוך לפרוסות.
לסדר בתבנית עגולה, להתפיח כחצי שעה .
למרוח ביצה מעל ולפזר שומשום,
לאפות עד להשחמה יפה.
המתכון מתאים לשתי תבניות חד פעמי עגולות רגילות 24,26
בהצלחה