מילפיי טורקי עם קרם פטיסייר בבצק פילו
סיגלית עמגר
המרכיבים-
לקרם –
3 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
שקית סוכר וניל
2 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
קורט מלח
40 גרם חמאה
עלי פילו
חמאה מומסת
אופן ההכנה –
הקרם – מערבבים בסיר את החלב עם הסוכר וכל שאר החומרים
מלבד החמאה .
לאחר שהכל התערבב מחממים את הסיר ומבשלים עד להסמכה .
מוסיפים את החמאה .
מניחים דף פילו בתבנית פיירקס מלבנית לא גדולה .
מורחים ככה 5 עלים עם חמאה .
מעבירים את הקרם מעל העלים.
ושוב 5 עלים שביניהם חמאה .
וכך עוד שכבה וקרם.
עד שנגמרים העלים והקרם
שכבה אחרונה עלים מרוחים בחמאה
אופים 180 45 דקות