המתכון הזה אני מכינה שוב ושוב
משתפת איה אליאס מנצור
תבנית 26
המרכיבים-
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
חצי כוס קמח תופח
חצי כוס פירורי לחם לבנים (או רבע כוס סולת )
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה –
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
את החלמונים לערבב יחד עם השמן ווניל ,
להוסיף בהדרגה לחלבונים תוך כדי הוספה של קמח ופירורי הלחם.
לערבב עם לקקן בעדינות עד שמתקבלת תערובת חלקה .
למזוג לתבנית
אפייה 180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה .
להכין סירופ – להרתיח ולבשל עד שהכל נמס.
2 כוסות מים
כוס סוכר
חצי בקבוק רום
לשפוך על העוגה החמה בזהורות .
לאחר מכן
שהעוגה מתקררת
להקציף
2 שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקשט עם דובדבנים
.