קציצות עוף מטריפות ברוטב אדום
מאת – אתי אסתי זוהר
המרכיבים –
חצי קילו חזה עוף טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
בצל בינוני מגורד דק
תפוח אדמה קטן מגורד דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית ראס אלחנות/בהרט
כפיתפפריקה
חצי כפית כורכום
מעט שמן
*בלי ביצה ובלי פירורי לחם !!! זאת לא טעות !
רוטב אדום לקציצות :
2 כפות שמן קנולה
כף גדושה פפריקה
4 שיני שום קטושות
רבע כפית פלפל שחור
כפית מרק עוף
רבע כפית סוכר
2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה –
תחילה נכין את תערובת הבשר ונניח בצד לספיגת טעמים.
לערבב את הבשר והתיבול, ובסוף להוסיף רבע כוס מים מהברז ולערבב היטב!
העיסה יוצאת ממש רכה ונדבקת לידיים .
זה בסדר וזה מבטיח קציצות רכות ומושלמות !
לאחר שהתערובת נעבור להכנת הרוטב.
נשים בסיר רחב ושטוח את השמן והשום ולאחר מכן נפתח מעט את התבלינים בשמן.
נוסיף את הרסק וכוס מים רותחים ונבשל על אש קטנה.
בשלב הזה נרטיב מעט את הידיים במים, ונגלגל מהתערובת לקציצה יפה ועגולה ונשים ברוטב האדום.
לבשל בערך חצי שעה עד שמוכן אפשר גם יותר אך זה לגמרי מספיק, מומלץ להגיש לצד אורז לבן או קוסקוס,
ובתאבון !!!
