בבצק הזה יש סוד לפריכות
והוא מוצלח מאוד
מתכון מאת –Sarit Eliya
המרכיבים-
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
45 גרם קורנפלור (שליש כוס)
1/2 כפית אבקת אפייה
60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
קורט יפה מלח
200 גרם חמאה קרה, בקוביות
3-4 כפות מים קרים
למילוי וציפוי:
ממרח תמרים
אבקת סוכר, לפידור
אופן ההכנה-
במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה, מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח.
מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים לבצק פירורי.
מוסיפים את המים בהדרגה לפי הצורך ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
מקררים לשעה, אפשר גם למשך הלילה.
מחלקים את הבצק לשני חלקים,
מרדדים כל חלק על נייר אפייה לעלה בצק מלבי ודק בעובי של כ-3 מ”מ (אני רידדתי עלים של כ-20×25 ס”מ).
מורחים על כל עלה בצק ממרח תמרים בשכבה דקה כאשר משאירים בחלקו הרחב של העלה בצד אחד שוליים ריקים כדי לאטום את הרולדה.
מגלגלים את הבצק מצידו הרחב בעדינות לרולדות הדוקות, אפשר להיעזר בנייר האפייה כדי לדחוף את הבצק.
מסדרים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מומלץ להעביר בשלב זה לקירור לשעה אבל לא חובה.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מסמנים על כל רולדה חתכים עמוקים במרווחים של כ-2 ס”מ בעזרת סכין חדה (אני פרסמתי הפעם בסכין זיג זג)
עד לכמחצית מגובה הרולדה ואופים 25-30 דקות עד להזהבה קלה (הרולדות ישארו בהירות וזה בסדר.
אל תאפו יתר על המידה כדי שלא יסדקו).
מצננים היטב,
מנפים מעל הרולדות אבקת סוכר וחותכים בעדינות לפרוסות. שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
העוגיות משתבחות למחרת.
