לחם של פעם שקנינו במכולת השכונתית מתכון של אריה רוזנשטוק המרכיבים- 1 ק”ג קמח 2 כפות שמרים יבשים 4 כפות סוכר חצי כוס שמן כף מלח 2.5 עד 3 כוסות מים פושרים אופן ההכנה – שמים במיקסר שמרים כף סוכר וכוס מים וכף קמח. נותנים לזה לתפוח ולתסוס ל10 דקות .(סטרטר) מוסיפים את כל […]
שכבות של אושר – עוגת ביסקוויטים וקרם גבינה עשירה ונימוחה מאת – איריס משה המרכיבים – חבילת ביסקוויטים כוס נס קפה (כפית נס קפה וכוס מים רותחים) שוקולד מריר לקרם: מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל כף סוכר שקית אינסטנט פודינג וניל גביע שמנת חמוצה כוס חלב גביע גבינה לבנה 250 גרם אופן ההכנה – להכנת […]
עוגיות שושנים – כי אין יותר ישראלי מזה ליום העצמאות על פי מתכון של אריה רוזנשטוק המרכיבים- 350 גרם קמח (2 וחצי כוסות מדידה ) 200 גרם חמאה / מחמאה / נטורינה שקית א.אפייה 3 חלמונים ככוס מיץ תפוזים סחוט (או שמנת חמוצה ) לקרם – 3 חלבונים 150 גרם סוכר (3/4 כוס ) 80 […]
באחש בוכרי בשקית קוקי יוצא מעדן
באחש בוכרי בשקית קוקי יוצא מעדן מאת – Nataly Tayeb המרכיבים- בשר (השתמשתי בצלעות) בצל 3 צרורות כוסברה 2 כוסות אורז 4 כפות שמן מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה – את הבשר נחתוך לקוביות קטנות, אפשר לצרוב אותו מעט לפני הבישול ליצירת טעמים עמוקים יותר לתבשיל. נקצוץ דק את הבצל והכוסברה. את האורז […]
המרכיבים- חצי קילו בשר טחון בצל קצוץ כוסברה ופטרוזיליה מלח פלפל שחור מעט כמון או בהרט 2 כפות שמן זית – אפשר שומן כבש פיתות לחתוך לרבעים או חצאיים. אופן ההכנה – לערבב היטב את הבשר עם הבצל הקצוץ והפטרוזיליה -כוסברה ותבלינים. למלא את הבשר בתוך הפיתות כמו קציצה שטוחה . להבריש הפיתות […]
סוף סוף מצאתי שיטה שהנייר כסף לא ידבק לציפוי עוגת שוקולד נמוכה, פשוטה וטעימה מאוד!! מאת – ליאור ראומי אוחיון המרכיבים – כוס שוקולית כוס קמח 5 ביצים שקית אבקת אפייה כוס סוכר כוס שמן שקית אבקת סוכר וניל לסירופ: כפית נס קפה 2 כפיות סוכר חצי כוס מים רותחים לקרם: 200 גרם שוקולד מריר […]
צ’יפס מתנפח כמו בפלאפל – זה פשוט קריספי ברמות!!! מאת – ליאור ראומי אוחיון המרכיבים – 3 תפוחי אדמה מזן איכותי שמתאים לצ’יפס לבלילה: ביצה 3/4 כוס קמח 1/2 כפית אבקת מרק עוף 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 אבקת אפייה 1/2 כוס מים אופן ההכנה – ראשית, נחתוך את תפוחי האדמה לעיגולים […]
מתכון מנצח לקבב הביתי שלי
קבב ביתי מהמם – אצלי הכי הולך בעל האש אז איך אתם מעדיפים את הקבב שלכם? מאת – יעל אליאב המרכיבים – קילו וחצי בשר בקר טחון עם כמות נאה של שומן עדיפות לשומן כבש למי שאוהב מלח ופלפל שחור לפי הטעם רבע כוס סודה 3-5 בצלים קצוצים/טחונים דק צרור פטרוזליה קצוצה/טחונה דק אופן ההכנה […]
עוגת תפוחים טוסקנית, איטלקית/ ריקי 🍏 עוגה נדירה מאת ריקי כהן העוגה נמוכה, רכה וטעימה, מלאה בתפוחים *תבנית קוטר 26 או מלבנית קטנה המרכיבים- 5 תפוחים לימון, מיץ וקליפה מגוררת 2 ביצים L (או 3 M) ¾ כוס סוכר חום או רגיל (150 גרם) שקית סוכר וניל 100 גרם חמאה מומסת חצי כוס חלב (120 […]
חלת מפתח – סגולה לשפע ופרנסה טובה מה זה חלת מפתח? חלת מפתח היא חלה מיוחדת שנהוג לאפות בשבת הראשונה שלאחר חג הפסח. ישנן מספר דרכים להכין חלה זו: עיצוב: עיצוב החלה עצמה בצורת מפתח. הוספת מפתח: הנחת מפתח אמיתי או מפתח מבצק על החלה לפני האפייה. סימון: יצירת סימן של מפתח על החלה בעזרת […]