פרגיות, תפוחי אדמה ופטריות
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים –
3 תפוחי אדמה
3 בצלים חתוכים לעיגולים דקים
5 שיני שום
כף שטוחה כורכום
מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
כפית כוסברה יבשה
חבילה של פטריות טריות
למחבת הפרגיות:
קילו פרגיות נקיות
כפית שום כתוש
כפית תבלין שווארמה
כפית כורכום
כפית שטוחה כמון
מעט סילאן
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט שומושום
אופן ההכנה –
נשלוק תפוחי אדמה עם הקליפה עד להתרככות, נסנן ונקרר.
לאחר מכן נפרוס בצורת מניפה .
נטגן את הבצלים, נוסיף את שיני השום, וכשזה זהוב, נוסיף את הכורכום , נערבב, ונוסיף את תפוחי האדמה וככוס וחצי מים רותחים. נתבל במלח והפלפל השחור הגרוס, הכוסברה היבשה ונוסיף את הפטריות.
נבשל על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך ותפוחי האדמה ממש רכים.(אם יש צורך להוסיף מים אז להוסיף)
במחבת פסים/ סיר נפרד נטגן את הפרגיות עד שעשויות ונוסיף את התיבול.
לאחר מכן נוסיף את הפרגיות לתפוחי אדמה .
נפזר פטרוזליה טריה, שומשום לבן ומעט סילאן ונכניס לתנור לכשבע דקות ללא מכסה .
רק לקבלת הצבע הנדיר הזה
בהצלחה!!