שוק טלה לחג
מאת – Shoshana Baruch
המרכיבים –
שוק טלה (שלי שקל 3 ק”ג)
3 תפוחי אדמה
ראש שום
2 חופנים של עגבניות שרי
2 קופסאות חומוס משומר
2 כפות אריסה
כף לימון כבוש
לתיבול השוק טלה:
4 כפות מים
4 כפות שמן
1 כף פפריקה
2 כפיות מלח
2 כפית פלפל שחור
כפית כמון
כף ראס אל חנות
אופן ההכנה –
בקערה נשים את מרכיבי תיבול השוק ונערבב.
נמרח טוב טוב את השוק מכל הצדדים ( את השלב הזה אפשר ומומלץ לעשות לילה לפני “שיתפוס” טעמים.
בתבנית גדולה, בתחתית, נשים את החומוס לאחר ששטפנו מעט ותיבלנו באריסה והלימון הכבוש.
מעל נשים את תפוחי האדמה כאשר הם חתוכים לקוביות גדולות, את השום חצוי באמצע, ועגבניות השרי מסביב וכמובן את שוק הטלה.
נעביר לתנור ל3 שעות על 165 מעלות מכוסה.
לאחר מכן נבדוק שרך ואם כן , אפשר לתת עוד 20 דק’ בחום גבוה לחריכה קלה.
בתאבון, חג שמח!!