עוף במלח ותפודים😋מתכון מנצח❤️
עוף במלח המתכון הכי טעים שיש!!! המלח שמפזרים סביב העוף מגביר את החום, כך שהעור הופך לפריך מאוד. הוא סופח את הנוזלים ושומר על העסיסיות של הבשר.
הנחה של פרוסות לימון בין חזה העוף לעור גם מוסיפה טעם וגם עוזרת לשמור על החזה עסיסי ורך.
פיזור עשבי תיבול סביב העוף ועל המלח יוסיפו טעם וארומה מעושנת.
את העוף מבקשים מהקצב (אפשר גם לבד עם סכין טובה) לפתוח לצורת פרפר, כך שאפשר יהיה לשטח אותו בתבנית, מה שיבטיח צלייה אחידה ומושלמת וגם יגדיל את שטח הפנים, שיקבל מעטה פריך.
המרכיבים –
עוף חתוך לחצי פרפר.
מלח גס
פרוסות לימון טרי
פלפל שחור גרוס
טימין
אופן הכנה –
מניחים בתבנית את העוף המשוטח ומכניסים כמה פרוסות לימון דקות בין החזה לעור.
מפזרים את המלח הגס בשכבה נדיבה סביב העוף, אבל בלי שייגע בו. בין המלח לעוף מסדרים את ענפי הטימין.
מפזרים מעל העוף את הפלפל השחור הגרוס, את יתרת פרוסות הלימון ומכסים אותו בנייר אפייה שקימטנו מעט ומכסה אותו בצורה טובה. מכניסים לתנור החם ל-30 דקות.
אחרי 30 דקות מסירים את נייר האפייה וממשיכים לצלות את העוף כ-40 דקות, עד הזהבה יפה או עד שהעוף מוכן.
התפודים :
לבשל תפוחי אדמה קטנים במים עם מלח וסודה לשתיה( נותן לו קריספית מטורפת)
לפחות מספר דקות. בינתיים מכינים
שמן עשבי תיבול
של המון שום קצוץ וטימין עם שמן זית – עד שהשום ממש נשרף (אנחנו רוצים רק את השמן שלו)
מסננים את התפודים מוסיפים את השמן של השום הכתוש
מוסיפים מלח גס ופלפל גרוס
ולתנור על 180 בערך 40 דקות או עד שמוכן
ומוסיפים שמוכן גרידת לימון והמון פטרוזליה
פשוט פצצצהה!!!