הבורקס הזה – זה אחד הדברים הכי מנחמים שיש
תכינו לכל המשפחה
מתכון טברייני עתיק יומין
משתפת – Ilana Menagen
המרכיבים-
6 כוסות קמח מנופה
כפית מלח
200 גר חמאה רכה או מזולה
כוס שמן
חצי כוס מים
כפית אבקת אפייה
מילוי-
400 גר’ גבינת צפתית קשה קדוש מגורדת
2 ביצים
400 גר’ צפתית רכה מפוררת
3 כפות בולגרית מפוררת
3 כפות פרמז’ן או מוצרלה /צהובה מגורדת
אופן ההכנה –
לערבב את מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
אם חסר מים תוסיפו בטיפות.
לשמן את הבצק ולשים למנוחה במקרר שעה.
לערבב את מרכיבי המלית.
לחלק בצק ל-4
לרדד על ניר מקומח, למלבן ולקרוץ עיגולים עם כוס.
למלא בקצה בכפית מילוי ולקפל לחצי.
לסגור יפה ולהדק.
לשים על ניר בתבנית.
מריחה של ביצה ושומשום למעלה.
אפייה 180 מעלות עד שזהוב כמו בתמונה.
בתאבון