קציצות בשר מקורמלות- Shiran Malka
מבטיחה לכם ביס שלמות!!!!
את המתכון הזה אתם חייבים לשמור ולהכין!
המרכיבים-
500 גרם בשר טחון
1 בצל קטן
1 תפוח אדמה קטן
חצי צרור כוסברה/פטרוזיליה
2 כפות קמח תפוח אדמה/רגיל
1 שקית אבקת אפייה
1 ביצה
2 כפות שמן
כפית גדושה תבלין לקציצות, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום.
אופן ההכנה –
את הבצל, תפוח אדמה וכוסברה לקצוץ במעבד מזון
ולהוסיף את שאר המרכיבים, לערבב ולהכניס למקרר להתייצבות וספיגת טעמים 30 דקות.
לאחר מכן מוציאים מהמקרר ומכינים מהעיסה כדורים, טובלים כל קציצה בקמח תפוח אדמה ומטגנים.
בנתיים מכינים את הרוטב המקורמל שלנו-
1 בצל חתוך לפרוסות
2 כוסות מים רותחים ( חד”פ שתייה חמה )
כף סוכר לבן, חצי כפית כורכום, כפית כמון, כפית מרק עוף, כפית אבקת מרק בצל.
מטגנים בצל עד להזהבה יחד עם כף סוכר לבן
מוסיפים את שאר התבלינים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
חוזרים לקציצות שלנו, לאחר שטיגנו את כל הקציצות מ-2 הצדדים מכניסים אותם לסיר עם הרוטב, להבה נמוכה 35-40 דקות ויש לכם קציצות מעלפות!!!!!
בצד אורז לבן / פירה יתקבל בברכה
בהצלחה ובתיאבון
5 תגובות על “קציצות בקר בטעם של פעם”
היי, תודה על המתכון,
עושה חשק להכין וכמובן גם לאכול
כמה שיותר ״מהר״👍
חייב סוכר?
חיוב סוכר?
תודה, תודה על שהחזרת אותי לאותן קציצות של ילדות. אמי ז״ל היתה מכינה בדיוק את הקציצות האלה ואף פעם לא טרחתי לקחת את המתכון. תמיד חיפשתי בקציצות את ה״ידיים של אמא״ ולא הבנתי למה הטעם אינו אותו טעם. עכשיו אני מבינה ואסירת תודה לך על שנתת לי את ההזדמנות להכין את ״הקציצות של אמא״ !
האם חייב סוכר??