כרוב ממולא , הכי טעים (בעצם אצלי הכל הכי
טעים )
המתכון מאת – אורלי אוחנה כהן
המרכיבים-
כרוב בינוני
2 בצלים
בקבוק מחית עגבניות
2 כפות א.מרק
פלפל שחור
פפריקה
כוס אורז
חצי ק”ג בשר טחון
פטרוזיליה קצוצה
עלי סלרי קצוץ
כורכום
פפריקה
אפשר בהרט
שן שום
אופן ההכנה –
מקפיאים ללילה שלם כרוב שלם גדול
למחרת מוציאים , שמתי את העלים במעט מים רותחים כדי להקל על פתיחת העלים
להכנת הרוטב:
בסיר לטגן
2 בצלים גדולים קצוצים להוסיף
בקבוק מחית עגבניות מאיכות טובה/או קופסה של עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות מהול במים.
2 כפות אבקת מרק
פלפל שחור גרוס.
פפריקה מתוקה
לבשל כ3-4 דקות בסיר עם כוס מים חמים עד שמסמיך טיפה.
המלית:
כוס אורז מבושל ב1 כוס מים רותחים( 5 דקות הרתחה – חצי בישול ולסנן ) לערבב עם –
חצי קג בשר טחון / חצי הודו טחון( אני שמתי 250 גר מכל אחד)
פטרוזליה קצוצה, אם אוהבים להוסיף עלי סלרי קצוץ
ותבלינים.
להוסיף כ- 5 כפות מהרוטב של הסיר.
למלא את עלי הכרוב מהחלק העבה לכיוון החלק הדק כמו אגרול . להניח בסיר בצורה צפופה , אם צריך להוסיף טיפה מים , לבשל על אש בינונית עד שהמים מתאדים טיפה. להעביר לתבנית , לאפות כעשרים דקות בתנור ב180 מעלות