קטגוריות
טבעוני עוגות עוגות פרווה עוגיות ראש השנה

מתכון למקרוד עוגייה מטריפת חושים מהמטבח הטוניסאי

שרה יוסף

 

מתכון למקרוד העוגייה המושלמת שקיבלה ציון 10 בתכנית המטבח המנצח Mkr

איך מכינים אותה

קבלו מתכון מהמומחית והאלופה  – שרה יוסף

המרכיבים
1 קג סולת
1 כוס קמח כוס חד פעמי קר
2 כפות סוכר דמררה או רגיל
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
2 כוסות מים חמים
1 וחצי כוסות שמן חם

מילוי-

חבילה תמרים בואקום

חבילה ממרח תמרים

קינמון או אגוז מוסקט בקורט

גרידת תפוז

לסירופ דבש-
4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 סוכר וניל
1 כף דבש
2 טיפות תמצית מי ורדים
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה
לבשל את הסירופ על הגז  סוכר קליפת לימון או תפוז ומים ,20 דקות בערך עד להסמכה להוסיף את הדבש. להוציא את הלימון ולהוסיף מי ורדים

הכנת הבצק –

לשים בקערה את הסולת ולשפוך את השמן והמים ולערבב היטב להוסיף קמח סוכר ולערבב עד לקבלת בצק נעים לכסות ולתת לנוח רבע שעה
הכנת המילוי
לחמם במחבת 2 כפות שמן עם התמרים בואקום עד שמתרכך,להוסיף את כל המרכיבים ולערבב
לחלק את הבצק ל 5 כדורים לרדד על נייר אפיה למלבן גדול. למרוח את התמרים ולגלגל לרולדה לחתוך לפרוסות דקות.

לטגן בשמן עמוק על אש נמוכה
לקרר טוב ואחר כך לטבול בדבש חם
אפשר לפזר סוכריות קטנות או פיסטוקים ולהגיש
בהצלחה

6 תגובות על “מתכון למקרוד עוגייה מטריפת חושים מהמטבח הטוניסאי”

תודה רבה אין עליכם כמה אציתי את המתכון הזה ופתאום אני רואה מול העיניים שמחתי מאוד הייתם 10 בתוכנית כל הכבוד לכם
רק יש לי שאלה לא הבנתי מה שכתוב במתכון להוציא את הלימון ולהוסיף מי ורדים מה הכוונה הרי שמים מיץ לימון אז מה להוציא ? אשמח לקבל תשובה תודה רבה אוהבים אותכם

מקרוט זה טריפולטאי. וזה לא נראה כך. ממלאים במילוי התמרים וסוגרים כמו קובה, משטחים לצורת אליפסה ואז טיגון ודבש

נכון שמקרוט זה טירפוליטאי וזה שונה ממקרוד שהוא של הטוניסאים,גם בצורה וגם בצורת העשייה
את המקרוד מטגנים ואת המקרוט אופים .
אבל מה זה משנה – הכל טעים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version