מקרוד בטעם של עוד
מקרוד לפורים סולת ותמרים
מתכון באהבה מאת – סיגל חלויה
המרכיבים –
לבצק –
1 קילו סולת
2 כוסות קמח (כוס חד פעמי לשתייה חמה)
1 אבקת אפיה
4 סוכר וניל
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 כוסות מיץ תפוזים
למילוי –
2 חבילות מחית תמרים או תמרים בוואקום ללא הגרעינים
מעט זנגביל טחון
מעט ציפורן טחון
מעט קינמון
מעט אגוזים (לא חייב עניין של טעם)
סירופ דבש –
3 כוסות סוכר
3 כפות דבש
3 כוסות מים
חצי לימון סחוט
אופן ההכנה –
ללוש את כל החומרים לתערובת אחידה וגמישה לעבודה ולתת לבצק לנוח כשעה.
בינתיים להכין את המילוי בקערה , אפשר להוסיף מעט שמן לאיחוד התערובת.
לאחר מכן למלא את הבצק במילוי וליצור עוגיות קטנות .
אפשר לקשט כמו מעמול או ליצור רולדות ולחתוך לפני טיגון.
לטגן בשמן עמוק עד הזהבה.
לאחר הטיגון לטבול בסירופ דבש .
מתכון באהבה ובהצלחה!!!